Stworzyliśmy swoje autorskie MIĘSO w Kurze Warzyw!

Soczyste udka z kurczaka oraz płaty delikatnej części wołowiny i aromatycznej baraniny , a to wszystko w marynacie ze świeżych warzyw i autorskiej mieszance przypraw.
Stworzyliśmy swoje autorskie MIĘSO w Kurze Warzyw! - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Za recepturę nowego mięsa odpowiada nie kto inny, jak topowy szef kuchni, Artur Skotarczyk, nagrodzony w zeszłym roku gwiazdką Michelin, którego możecie znać z kompozycji naszej hitowej Kurlewny III Śnieżki. 

Jak do tego doszło? 

Kura siedzi na poznańskiej i warszawskiej grzędzie już od ponad 6 lat. Od momentu startu wiele zmieniło się na rynku kebabów, a dla nas nieustanny rozwój to temat priorytetowy. Właśnie dlatego przez ostatni rok pracowaliśmy w pocie piórek, żeby wynieść Kurę na jeszcze wyższy, G_astronomiczny poziom. Skupiliśmy się na tym, co w kebabie jest najważniejsze – NA MIĘSIE.To był bardzo intensywny czas! Wiele wypraw do Berlina oraz Stambułu, dziesiątki rozmów z doświadczonymi, tureckimi rzemieślnikami i aż 3 miesiące testów. A wszystko po to, żeby znaleźć odpowiedni smak i poznać najlepsze techniki układania mięsa. 

Największym wyzwaniem okazał się jednak sam proces produkcji. Po wielu próbach, udało nam się znaleźć właściwego wykonawcę, który posiada unikatowe know-how i profesjonalną produkcję. Celem było powtarzalne wdrożenie receptury Artura, tak aby nowe mięso 1:1 odpowiadało pierwowzorowi. Efektem współpracy nas wszystkich są dwa własne, autorskie mięsa – kurczak oraz mięso wołowo-baranie. 

Kurczak

Wykorzystujemy do niego tylko soczyste udka. Ten zabieg powoduje, że właściwie przygotowane mięso nigdy nie jest suche. Jego marynowanie traktujemy jak sztukę i jest ono dokładnie określone pod względem czasu i temperatury. Rzemieślnicza precyzja układania mięsa na wałku daje pewność, że każdy kęs będzie doświadczeniem pełnym smaku.

Mięso wołowo-baranie

Używamy do niego płatów delikatnej, marmurkowej części udźca wołowego przełożonego baraniną. Mięsista struktura wprowadza zupełnie odmienne doznania smakowe w porównaniu z mięsem mielonym. Specjalnie przygotowana marynata ze świeżych warzyw pozwala zachować kruchość i delikatność mięsa po opieczeniu.

Obserwujcie uważnie nasze profile, bo będziemy odkrywać karty i zdradzać kolejne sekrety. Będą czary i będzie magia. NO I KURA MAMY TO! UWIERZCIE, WARTO BYŁO. Albo nie, nie musicie nam wierzyć. Przyjdźcie sami się przekonać.

Udostępnij

NOWOŚĆ! Kebab z frytkami w Kurze Warzyw! - Kura Warzyw Gemüse Kebap

12.06.2025

NOWOŚĆ! Kebab z frytkami w Kurze Warzyw!
Nowość w Kurze Warzyw! Ko-Korytka czyli frytki na wypasie - Kura Warzyw Gemüse Kebap

30.05.2025

Nowość w Kurze Warzyw! Ko-Korytka czyli frytki na wypasie