Stworzyliśmy swoje autorskie MIĘSO w Kurze Warzyw!

Soczyste udka z kurczaka oraz płaty delikatnej części wołowiny i aromatycznej baraniny , a to wszystko w marynacie ze świeżych warzyw i autorskiej mieszance przypraw.
Stworzyliśmy swoje autorskie MIĘSO w Kurze Warzyw! - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Za recepturę nowego mięsa odpowiada nie kto inny, jak topowy szef kuchni, Artur Skotarczyk, nagrodzony w zeszłym roku gwiazdką Michelin, którego możecie znać z kompozycji naszej hitowej Kurlewny III Śnieżki. 

Jak do tego doszło? 

Kura siedzi na poznańskiej i warszawskiej grzędzie już od ponad 6 lat. Od momentu startu wiele zmieniło się na rynku kebabów, a dla nas nieustanny rozwój to temat priorytetowy. Właśnie dlatego przez ostatni rok pracowaliśmy w pocie piórek, żeby wynieść Kurę na jeszcze wyższy, G_astronomiczny poziom. Skupiliśmy się na tym, co w kebabie jest najważniejsze – NA MIĘSIE.To był bardzo intensywny czas! Wiele wypraw do Berlina oraz Stambułu, dziesiątki rozmów z doświadczonymi, tureckimi rzemieślnikami i aż 3 miesiące testów. A wszystko po to, żeby znaleźć odpowiedni smak i poznać najlepsze techniki układania mięsa. 

Największym wyzwaniem okazał się jednak sam proces produkcji. Po wielu próbach, udało nam się znaleźć właściwego wykonawcę, który posiada unikatowe know-how i profesjonalną produkcję. Celem było powtarzalne wdrożenie receptury Artura, tak aby nowe mięso 1:1 odpowiadało pierwowzorowi. Efektem współpracy nas wszystkich są dwa własne, autorskie mięsa – kurczak oraz mięso wołowo-baranie. 

Kurczak

Wykorzystujemy do niego tylko soczyste udka. Ten zabieg powoduje, że właściwie przygotowane mięso nigdy nie jest suche. Jego marynowanie traktujemy jak sztukę i jest ono dokładnie określone pod względem czasu i temperatury. Rzemieślnicza precyzja układania mięsa na wałku daje pewność, że każdy kęs będzie doświadczeniem pełnym smaku.

Mięso wołowo-baranie

Używamy do niego płatów delikatnej, marmurkowej części udźca wołowego przełożonego baraniną. Mięsista struktura wprowadza zupełnie odmienne doznania smakowe w porównaniu z mięsem mielonym. Specjalnie przygotowana marynata ze świeżych warzyw pozwala zachować kruchość i delikatność mięsa po opieczeniu.

Obserwujcie uważnie nasze profile, bo będziemy odkrywać karty i zdradzać kolejne sekrety. Będą czary i będzie magia. NO I KURA MAMY TO! UWIERZCIE, WARTO BYŁO. Albo nie, nie musicie nam wierzyć. Przyjdźcie sami się przekonać.

Udostępnij

Zimowy kebab Kurlewna IV Śnieżka  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

12.11.2024

Zimowy kebab Kurlewna IV Śnieżka 
Zimowy kebab według Coocharza i Artura Skotarczyka - gwiazdkowego szefa kuchni.
NOWOŚĆ!

06.08.2024

NOWOŚĆ! "Kur-Tu-Azja", azjatycki kebab w Kurze Warzyw
Kebab inspirowany kuchnią Azji Wschodniej

Wybierz lokal

Kebab Poznań Centrum, Wrocławska 20

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Poznań Winogrady, Wilczak 17

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Poznań Rataje, CH Posnania

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Mokotów, Dąbrowskiego 15A

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Śródmieście, Chmielna 13

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Żoliborz, Duchnicka 3

Zamów online Zamów online Zamów online