Kebab Vege Klasyk
nasze domowe "niemięso" Roślinna Kura (opcjonalnie)
smażone warzywa
bułce berlińskiej z Roślinną Kurą
Poznań
Warszawa
Celem jego powstania było to, by osoby niejedzące mięsa miały możliwość zjedzenia w Poznaniu i Warszawie kebaba, który da im pełnię doznania z jedzenia tej potrawy. Bez wyłączeń, bez „uboższych” wersji. Vege Klasyk to pełnoprawny kebap, podczas robienia którego, żadnemu zwierzęciu nie spadło pióro z głowy.
Jego bazę stanowią smażone warzywa, które są największym wyróżnikiem w gemüse kebabie. W ich skład wchodzi ziemniak, marchewka, korzeń pietruszki, papryka czerwona i żółta oraz cukinia. Każde z warzyw ma określoną co do milimetra grubość. Do tego świeże warzywa (mix sałat, pomidor, ogórek, biała rzodkiew, cebula czerwona i hiszpańska, por) i zioła, przyprawy, świeże zioła (mięta, pietruszka, koperek), przyprawy, ser turecki, sok z cytryny.
Opcjonalnie możesz jej spróbować z wegańską Roślinną Kurą, naszą alternatywna wersja mięsa. Aromatyczna i konkretna w smaku, o strukturze inspirowanej mięsem z kurczaka, powstała z produktów wyłącznie naturalnych (baza to cieciorka, pszenica i soja). Czyni doznanie jedzenia kebaba bez mięsa kompletnym. Dostępna jest w wielu wersjach kebabów czyniąc takie pozycje jak legendarna Orzeszkura (z salsą mango), czy Modro Moja dostępnymi również dla wegetarian.
jogurtowo-ziołowy
czosnkowy / pasta czosnkowa
chili średnio-ostry / habanero ostry