O nas

Siedzimy na poznańskiej i warszawskiej grzędzie od 2017 roku. Rewolucja na rynku street foodu, która od powstania Kury Warzyw roku jest naszym celem opiera się na trzech filarach: różnorodności, oryginalności kompozycji, oraz jakości i selekcji świeżych produktów.

Poznaj nas od Kury strony

Założyciele Kury Warzyw Filip Karkosz i Dominik Szloński, zanim otworzyli pierwszy lokal w Poznaniu, przy ul. Wrocławskiej, zjechali tysiące kilometrów w poszukiwaniu najlepszych smaków kebaba w Niemczech, Turcji i Polsce. Doświadczenia zebrane od tureckich i niemieckich rzemieślników, w połączeniu z wiedzą Artura Skotarczyka, poznańskiego szefa kuchni z gwiazdką Michelin, pozwoliły zbudować wyjątkowe menu Kury Warzyw, w którym każdy znajdzie coś dla siebie. Od klasycznego berlińskiego gemuse kebaba z kurczakiem, przez tureckiego kebaba z grillowanymi warzywami i mięsem wołowo-baranim, po absolutny hit wśród naszych Gości - kebab fusion z salsą mango.
6
Lokali w Poznaniu i Warszawie
100+
Kur i Kogutów, którzy tworzą naszą grzędę
1000+
Gości dziennie
Wielokrotnie zostaliśmy docenieni w rankingach kebabów w Poznaniu i w Warszawie między innymi w materiale youtubera Macieja je (najlepszy kebab w Warszawie 2019 r.) czy plebiscytach poznańskich bloggerów MyTuJemy, dwukrotnie znajdując się na podium rankingów najlepszych knajp w Poznaniu.

Nasza historia

Grudzień 2017
Otwarcie pierwszej Kury Warzyw. Wtedy po raz pierwszy zaprosiliśmy Was do poznańskiego lokalu przy ul. Wrocławskiej.
Maj 2018
Debiut food trucka na ulicach Poznania.
2018-2019
Kura Warzyw debiutuje w Warszawie. Otwieramy pierwsze lokale w Warszawie: w Hali Gwardii i na Mokotowie, a później na Chmielnej w Śródmieściu.
Marzec 2020
Wsparcie służb medycznych w trakcie pandemii - dostarczamy nasze kebaby lekarzom, pielęgniarkom i pracownikom Sanepidu.
Kwiecień 2023
Kolejny punkt na mapie - otwarcie rakiety gastronomicznej na warszawskim Żoliborzu.
Styczeń 2024
Wprowadzamy swoje, autorskie mięso. Kurczak i mięso wołowo-baranie powstaje z inspiracji naszymi podróżami do Berlina. Za recepturę odpowiada Artur Skotarczyk

Poznaj ludzi,

którzy tworzą Kurę Warzyw

  •  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

    Filip

  •  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

    Grzegorz

  •  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

    Anita

  •  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

    Yeva

  •  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

    Danila

  •  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

    Karolina

  •  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

    Oskar

  •  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

    Taras

  •  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

    Paulina

  •  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

    Sara

  •  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

    Marek

  •  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

    Kasia

Opinie klientów

  • Czapki z głów! Jedzenie się tak broni, że nie ma się do czego przyczepić. Kompozycja fenomenalna - połączenie soczystego mięsa w płatach ze świeżymi warzywami i genialnymi sosami zrobiło robotę!
  • Jeden z niewielu takich kebabów na rynku, który zawsze smakuje tak samo dobrze niezależnie od wybranej pozycji z menu. Mięso (w szczególności kurczak) bardzo dobre, ale przede wszystkim liczą się tu całe kompozycje pełne różnych smaków.
  • Niby kebab a jednak niezwyczajny. Kilka różnych kanapek do wyboru. Różne warzywa w zależności od kanapki no i te sosy, które są obłędne.
  • Zawartość pełna pysznego mięsa, a przede wszystkim masa różnych warzyw. Spodziewałem się surówki a tu taka miła niespodzianka. W menu jest do wyboru kilka rodzajów kebabów więc warto tutaj za jakiś czas wrócić.

Wybierz lokal

Kebab Poznań Centrum, Wrocławska 20

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Poznań Winogrady, Wilczak 17

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Poznań Rataje, CH Posnania

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Mokotów, Dąbrowskiego 15A

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Śródmieście, Chmielna 13

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Żoliborz, Duchnicka 3

Zamów online Zamów online Zamów online