O nas
Siedzimy na poznańskiej i warszawskiej grzędzie od 2017 roku. Rewolucja na rynku street foodu, która od powstania Kury Warzyw roku jest naszym celem opiera się na trzech filarach: różnorodności, oryginalności kompozycji, oraz jakości i selekcji świeżych produktów.
Poznaj nas od Kury strony
Założyciele Kury Warzyw Filip Karkosz i Dominik Szloński, zanim otworzyli pierwszy lokal w Poznaniu, przy ul. Wrocławskiej, zjechali tysiące kilometrów w poszukiwaniu najlepszych smaków kebaba w Niemczech, Turcji i Polsce. Doświadczenia zebrane od tureckich i niemieckich rzemieślników, w połączeniu z wiedzą Artura Skotarczyka, poznańskiego szefa kuchni z gwiazdką Michelin, pozwoliły zbudować wyjątkowe menu Kury Warzyw, w którym każdy znajdzie coś dla siebie. Od klasycznego berlińskiego gemuse kebaba z kurczakiem, przez tureckiego kebaba z grillowanymi warzywami i mięsem wołowo-baranim, po absolutny hit wśród naszych Gości - kebab fusion z salsą mango.
6
Lokali w Poznaniu i Warszawie
100+
Kur i Kogutów, którzy tworzą naszą grzędę
1000+
Gości dziennie
Wielokrotnie zostaliśmy docenieni w rankingach kebabów w Poznaniu i w Warszawie między innymi w materiale youtubera Macieja je (najlepszy kebab w Warszawie 2019 r.) czy plebiscytach poznańskich bloggerów MyTuJemy, dwukrotnie znajdując się na podium rankingów najlepszych knajp w Poznaniu.
Nasza historia
Grudzień 2017
Otwarcie pierwszej Kury Warzyw. Wtedy po raz pierwszy zaprosiliśmy Was do poznańskiego lokalu przy ul. Wrocławskiej.
Maj 2018
Debiut food trucka na ulicach Poznania.
2018-2019
Kura Warzyw debiutuje w Warszawie.
Otwieramy pierwsze lokale w Warszawie: w Hali Gwardii i na Mokotowie, a później na Chmielnej w Śródmieściu.
Marzec 2020
Wsparcie służb medycznych w trakcie pandemii - dostarczamy nasze kebaby lekarzom, pielęgniarkom i pracownikom Sanepidu.
Kwiecień 2023
Kolejny punkt na mapie - otwarcie rakiety gastronomicznej na warszawskim Żoliborzu.
Styczeń 2024
Wprowadzamy swoje, autorskie mięso.
Kurczak i mięso wołowo-baranie powstaje z inspiracji naszymi podróżami do Berlina. Za recepturę odpowiada Artur Skotarczyk
Poznaj ludzi,
którzy tworzą Kurę Warzyw
Opinie klientów