Kebab Modro Moja
mięso z udek kurczaka lub baranio-wołowe
modra kapusta z orzeszkami ziemnymi
pasta curry
bułce berlińskiej z Kurą, Baranem&Bykiem lub Roślinną Kurą
Poznań
Warszawa
Modro moja ma „dworcowe korzenie”. W październiku 2018r., po niecałym roku działalność, dojrzeliśmy do tego, żeby w naszym menu, oprócz Kury Klasyk, pojawiły się kolejne pozycje. Jakie wyzwanie postawiliśmy sobie na początek?
Z „dworcowego” kebaba, na którego każdy z nas ma czasem ochotę, nawet jak się do tego nie przyznaje, zrobić wersję premium. Jak skomponować kebap, by był bardziej uniwersalny od Kury Klasyk i by pasował do niego zarówno kurczak, jak i mięso baranio-wołowe?
Wyróżnikiem „Modro moja” jest modra kapusta z prażonymi orzeszkami ziemnymi. Prażony orzech nadaje jej wyjątkowy smak i potęguje chrupkość całej kompozycji smakowej. Oczywiście oprócz modrej kapusty znajdziesz w tym kebabie nasz zestaw świeżych warzyw i ziół (mix sałat, cebulę czerwoną i hiszpańską, pomidor, ogórek, białą rzodkiew, por, miętę, pietruszkę i koperek) oraz ser turecki. Całość posypana orzeszkami ziemnymi (tak, w Modro moja występują 2 razy) i delikatnie skropiona cytryną.
jogurtowo-ziołowy
curry / czosnkowy / pasta czosnkowa / pasta orzechowa / banana-jalapeño / belgijski
jalapeño średnio-ostry / chilli średnio-ostry / habanero ostry