Kebab Orzeszkura
mięso z udek kurczaka
salsa mango
pasta orzechowa
bułce berlińskiej z Kurą lub Roślinną Kurą
Poznań
Warszawa
Orzeszkura to nieznane w kebabach połączenia smakowe. Słodycz mango przełamana smakiem orzecha arachidowego i ostrością jalapeño lub habanero. Ten nasz autorski kebab wymyślony w Poznaniu, który później trafił również do Warszawy, to prawdziwa uczta dla kubków smakowych.
Jej podstawa to soczyste mięso z udek kurczaka. Aromatyczne, o jędrnej strukturze i z odpowiednią ilością tłuszczu stanowi doskonałą kontrpropozycję do mięsa z piersi. Do tego egzotyczna i odpowiednio słodko-kwaskowa salsa mango wygładzająca całość doznania gastronomicznego. W środku również nietuzinkowa i sycąca pasta orzechowa.
W Orzeszkurze znajdziesz również zestaw świeżych warzyw i ziół (mix sałat, cebulę czerwoną i hiszpańską, pomidor, ogórek, białą rzodkiew, por, miętę, pietruszkę i koperek) oraz ser turecki i sok z cytryny.
jogurtowo-ziołowy
banana-jalapeño średnio-ostry/ jalapeño średnio-ostry / habanero ostry