Kebab Orzeszkura

Najlepszy gdy
Szukasz nowych doznań, lubisz egzotykę i słodycz, jesteś „team fusion”
Wyróżniki
mięso z udek kurczaka - Kura Warzyw Gemüse Kebap

mięso z udek kurczaka

salsa mango - Kura Warzyw Gemüse Kebap

salsa mango

pasta orzechowa - Kura Warzyw Gemüse Kebap

pasta orzechowa

Spróbuj go w
bułce berlińskiej z Kurą lub Roślinną Kurą - Kura Warzyw Gemüse Kebap

bułce berlińskiej z Kurą lub Roślinną Kurą

Dostępność kebaba
Poznań - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Poznań

Warszawa - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Warszawa

Orzeszkura to nieznane w kebabach połączenia smakowe. Słodycz mango przełamana smakiem orzecha arachidowego i ostrością jalapeño lub habanero. Ten nasz autorski kebab wymyślony w Poznaniu, który później trafił również do Warszawy, to prawdziwa uczta dla kubków smakowych.

 

Jej podstawa to soczyste mięso z udek kurczaka. Aromatyczne, o jędrnej strukturze i z odpowiednią ilością tłuszczu stanowi doskonałą kontrpropozycję do mięsa z piersi. Do tego egzotyczna i odpowiednio słodko-kwaskowa salsa mango wygładzająca całość doznania gastronomicznego. W środku również nietuzinkowa i sycąca pasta orzechowa.

 

W Orzeszkurze znajdziesz również zestaw świeżych warzyw i ziół (mix sałat, cebulę czerwoną i hiszpańską, pomidor, ogórek, białą rzodkiew, por, miętę, pietruszkę i koperek) oraz ser turecki i sok z cytryny.

Podkreślone sosy są rekomendowane.
DOSTĘPNA W DWÓCH WERSJACH SOSOWYCH
<u>jogurtowo-ziołowy</u> - Kura Warzyw Gemüse Kebap

jogurtowo-ziołowy

<u>banana-jalapeño średnio-ostry</u>/ jalapeño średnio-ostry / habanero ostry - Kura Warzyw Gemüse Kebap

banana-jalapeño średnio-ostry/ jalapeño średnio-ostry / habanero ostry

Sprawdź alergeny
  • Mięsnyjesz
    Tradycyjny turecki kebap dla tych, którzy stawiają przede wszystkim na mięso. Najlepiej smakuje z libańską pastą czosnkową Toum oraz sosem chili.
  • Vege
    Vege Klasyk
    Berliński Gemüse Kebap ze smażonymi warzywami. Dostępny również w wersji z naszą Roślinną Kurą.
  • Zbaraniały
    Kebap z Baranem i Bykiem, grillowanymi warzywami, libańską pastą czosnkową Toum oraz pastą z zielonego groszku z miętą.
  • Kura Klasyk
    Berliński Gemüse Kebap z kurczakiem i smażonymi warzywami, wzorowany na recepturze Mustafa's Gemüse Kebap, uznawanego za najlepszy kebap na świecie.
  • Adana z Barana
    Tradycyjny barani Adana kebap przyrządzony na nasz sposób. Grillowany na szpadzie.
  • Modro Moja
    „Polski” kebap wymyślony na nowo. Z mięsem lub Roślinną Kurą i czerwoną kapustą z orzechami ziemnymi. Najlepszy z sosem curry i jalapeño lub z sosem czosnkowym i chilli.
  • Nowość
    Kurlewna IV Śnieżka
    Zimowa kompozycja w dwóch wersjach. Z pędami sosny i śniegiem truflowym. W wersji Artura Skotarczyka, szefa kuchni z gwiazdką Michelin, z dżemem z białej cebuli i chutney’em z wędzonej śliwki. W wersji Coocharza, popularnego twórcy internetowego z dżemem z czerwonej cebuli na coli i chutney'em z żurawiny.

Wybierz lokal

Kebab Poznań Centrum, Wrocławska 20

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Poznań Winogrady, Wilczak 17

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Poznań Rataje, CH Posnania

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Mokotów, Dąbrowskiego 15A

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Śródmieście, Chmielna 13

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Żoliborz, Duchnicka 3

Zamów online Zamów online Zamów online