Sezonowa nowość! Kurlewna III Śnieżka
To już trzecia edycja naszego zimowego kebaba. Recepturę Kurlewny wymyślił znany poznański szef kuchni Artur Skotarczyk. Artur w tym roku otrzymał gwiazdkę Michelin ,czyli najwyższe uznanie w branży restauracyjnej. Jest geniuszem, który w street food potrafi sprawnie wpleść fine-dining. Co wymyślił tym razem?
W Kurlewnie III Śnieżce obok typowych dla kurowego kebaba składników znajdziecie elementy używane w wykwintnych, topowych restauracjach, takie jak chociażby trufle.
Całość kompozycji czerpie ze smaków i zapachów świąt. Domowego ciepła i smaków dzieciństwa. Najpiękniejszych wspomnień związanych z zimą.
MARYNOWANE PĘDY SOSNY – chrupiące, esencjonalne i pachnące zimowym lasem.
ŚNIEG TRUFLOWY – wieńczy dzieło mistrza, biel i przepych świąt w posypce, która opada na górę gotowego kebaba.
CHUTNEY ŚLIWKOWY Z PRZYPRAWĄ PIERNIKOWĄ I CYNAMONEM – suszone śliwki i pierniki pachną dobrymi chwilami w rodzinnym domu.
DŻEM Z BIAŁEJ CEBULI – odpowiada za łagodzenie ostrego sosu jalapeno i nadaje całości kompozycji słodyczy.
MIĘSO – Kurlewna III Śnieżka dostępna jest w wersji z naszym soczystym kurczakiem lub roślinną kurą (w opcji wege).
Poza tym w Kurlewnie znajdziecie również modrą kapustę z orzeszkami, świeże warzywa i sos jalapeno.
Dostępna jest w naszej bułce berlińskiej, lawaszu i na talerzu.
Zobacz pozostałe
Zobacz więcej Zobacz więcej Zobacz więcej12.11.2024
Zimowy kebab Kurlewna IV Śnieżka06.08.2024
NOWOŚĆ! "Kur-Tu-Azja", azjatycki kebab w Kurze Warzyw