Sezonowa nowość! Kurlewna III Śnieżka 

Kebap od szefa kuchni z gwiazdką Michelin .
Sezonowa nowość! Kurlewna III Śnieżka  - Kura Warzyw Gemüse Kebap

To już trzecia edycja naszego zimowego kebaba. Recepturę Kurlewny wymyślił znany poznański szef kuchni Artur Skotarczyk. Artur w tym roku otrzymał gwiazdkę Michelin ,czyli najwyższe uznanie w branży restauracyjnej. Jest geniuszem, który w street food potrafi sprawnie wpleść fine-dining. Co wymyślił tym razem?

W Kurlewnie III Śnieżce obok typowych dla kurowego kebaba składników znajdziecie elementy używane w wykwintnych, topowych restauracjach, takie jak chociażby trufle.

Całość kompozycji czerpie ze smaków i zapachów świąt. Domowego ciepła i smaków dzieciństwa. Najpiękniejszych wspomnień związanych z zimą.

MARYNOWANE PĘDY SOSNY – chrupiące, esencjonalne i pachnące zimowym lasem.

ŚNIEG TRUFLOWY – wieńczy dzieło mistrza, biel i przepych świąt w posypce, która opada na górę gotowego kebaba.

CHUTNEY ŚLIWKOWY Z PRZYPRAWĄ PIERNIKOWĄ I CYNAMONEM – suszone śliwki i pierniki pachną dobrymi chwilami w rodzinnym domu.

DŻEM Z BIAŁEJ CEBULI – odpowiada za łagodzenie ostrego sosu jalapeno i nadaje całości kompozycji słodyczy.

MIĘSO – Kurlewna III Śnieżka dostępna jest w wersji z naszym soczystym kurczakiem lub roślinną kurą (w opcji wege).

Poza tym w Kurlewnie znajdziecie również modrą kapustę z orzeszkami, świeże warzywa i sos jalapeno.

Dostępna jest w naszej bułce berlińskiej, lawaszu i na talerzu.

Udostępnij

NOWOŚĆ! Kebab z frytkami w Kurze Warzyw! - Kura Warzyw Gemüse Kebap

12.06.2025

NOWOŚĆ! Kebab z frytkami w Kurze Warzyw!
Nowość w Kurze Warzyw! Ko-Korytka czyli frytki na wypasie - Kura Warzyw Gemüse Kebap

30.05.2025

Nowość w Kurze Warzyw! Ko-Korytka czyli frytki na wypasie