Gdzie na Ratajach zjesz nasz wyjątkowy kebab? Posnania, największe centrum handlowe w Poznaniu mieści się we wschodniej części miasta nieopodal jego centrum. To również jedna z lokalizacji, w których działa Kura Warzyw. Jesteśmy częścią największego w Wielkopolsce food hallu „Food Fyrtel”. Gośćmi tego punktu są zarówno Klienci sklepów i innych atrakcji oferowanych przez CH Posnania, jak również mieszkańcy Rataj i osiedli nad Maltą, którzy przychodzą do Centrum specjalnie dla Kury.
Kebab – Posnania
To trzecie po Wrocławskiej i Wilczaku miejsce w Poznaniu, w którym przygotowujemy nasz kebab. Posnanię wybraliśmy, z uwagi na dogodną lokalizację – duże centrum handlowe, w pobliżu znajdują się węzły przesiadkowe komunikacji miejskiej, przystanki tramwajowe, spacer z centrum nie zajmuje wiele czasu, a do tego funkcjonuje tu znany z oryginalnych konceptów gastronomicznych food hall „Food Fyrtel”. Podczas długich zakupów przydaje się porządny posiłek. My, proponujemy Ci nasz nieszablonowy kebab. Poznań to miasto, z którego pochodzi Kura Warzyw. Od czasu jej powstania w 2017 r. nasze menu się poszerzyło o wiele nowych pozycji, każda z nich inspirowana innym zakątkiem świata lub gastronomicznym zjawiskiem. Za przepis do każdej z nich odpowiada szef kuchni znanej poznańskiej restauracji fine diningowej – Artur Skotarczyk. W naszym menu znajdziesz zarówno kebab z mięsem jak i wege i wegan. Zjesz je w ulubionej formie w lawaszu, bułce, lub na talerzu.
Mięsny kebab – Poznań, Rataje
W kebabie wolisz klasykę, czy podejście nieszablonowe? Wraz z szefami kuchni, z którymi tworzymy nasze przepisy, stworzyliśmy pięć kluczowych pozycji w menu. Zaczęliśmy od inspirowanego Berlinem typie kebaba – gemüse kebab, w którym króluje soczyste mięso z udek kurczaka, wyjątkowe smażone warzywa (to wyróżnik tej odmiany), świeże warzywa i zioła, sok z cytryny i serek turecki. Ponadto, kochamy ideę Fusion i nieoczywiste smaki – Orzeszkura z salsą mango, pastą z orzechów! Modro moja z modrą kapustą, sosem curry i prażonymi orzechami. Inspirowany Stambułem Zbaraniały z mięsem baranio-wołowym i bliskowschodnią, czosnkową pastą toum i miętą. Lubimy odważne połączenia. Znamy się na kuchni i jakościowych produktach. Większość naszych kebabów zjesz zarówno w wersji z kurczakiem jak i mięsem wołowo-baranim. Wizytująca nasz lokal w Posnanii Magda Gessler uznała Kurę Warzyw za najlepszy kebab jaki jadła w Polsce. Mieszkasz po wschodniej stronie Warty i szukasz jakościowego kebabu? Posnania – czekamy tu na Ciebie!
Wegetariański kebab – Poznań, Rataje
Wege i wegan kebab? Poznańskie Rataje to miejsce, gdzie niełatwo o jakościowy street food oferujący dania wegetariańskie. Dlatego od początku wiedzieliśmy, że to dobry grunt dla naszych pozycji bez mięsa: Vege Klasyka (a’la gemuse kebab z serem tureckim), Fury Warzyw (z pastą z soczewicy z wegańską fetą) i naszych klasycznych opcji z naszej domowej roboty „nie-mięsem” – Roślinną Kurą. To idealna propozycja, jeśli nie jadasz mięsa, ale lubisz teksturę i aromat w roślinnych zamiennikach. Dzięki Roślinnej Kurze, Twoje doświadczenie kebaba będzie kompletne, a nasze sztandarowe kebaby takie jak Orzeszkura, Modro Moja, Kura Klasyk – dostępne. Każda z nich w dowolnie wybranej przez Ciebie wielkości.
Zapraszamy na nasz kebab do Posnanii!