Zimowy kebab Kurlewna IV Śnieżka
Sezonowa klasyka w Kurze Warzyw w dwóch aromatycznych wariacjach na temat zimy. Którą wersję wybierzesz?
Kebab Kurlewna IV Śnieżka powraca już po raz czwarty do menu Kury Warzyw. Esencja pozostaje bez zmian. Soczyste, autorskie mięso z udek kurczaka, chrupiące i pachnące zimowym lasem marynowane pędy sosny i śnieg truflowy wieńczący dzieło.
Kebab Artura Skotarczyka i Coocharza
Uwielbiana przez naszych Gości pozycja w tym roku występuje w dwóch odsłonach różniących się pełnymi smaków chutneyami i wytrawnymi dżemami. Jedna wersja to aromatyczny lifting poprzednich edycji Kurlewny. Dokonał jej Artur Skotarczyk, szef kuchni, który otrzymał w 2023 i 2024 roku gwiazdkę Michelin.
Kurlewnę IV Śnieżkę by Artur Skotarczyk wyróżnia chutney z wędzonych śliwek nadających kebabowi aromatu zimowego kominka oraz dżem z białej cebuli, odpowiadający za łagodzenie ostrego sosu jalapeño i nadający całości kompozycji słodyczy. Choć świąteczny kebab sam w sobie jest koncepcją rewolucyjną, w wersji Artura znajdziecie tradycyjne nuty polskiej zimy.
Druga wersja, to Kurlewna IV Śnieżki by Coocharz, którą wymyślił popularny internetowy twórca Jakub Przeździecki. Kulinarną twórczość Kuby śledzi ponad 1 milion obserwujących, a jego filmy i przepisy zostały docenione wygraną w rankingu Influencers LIVE 2024 w kategorii Food&Cook.
Kuba stworzył swoją fantazję na temat zimy i świąt. Swój wyraz wyraz znalazła ona w dżemie z czerwonej cebuli na coli , który dodaje szalonego twistu Kurlewnie, jednocześnie dbając o jej słodycz. Drugi wyróżnik wersji „by Coocharz” jest chutney z żurawiny, który równoważy słodycz całości kebaba lekko-kwaśną nutą.
W obu wersjach, poza ich wyróżnikami w kebabach Artura Skotarczyka i Coocharza znajdziesz nasze autorskie mięso z udek z kurczaka, śnieg truflowy, marynowane pędy sosny, modrą kapustę z orzeszkami, świeże warzywa i sos jalapeño. Mięso z Kury możesz wymienić na naszą Roślinną Kurę domowej roboty.
Nowy kebab zimowy w Poznaniu i Warszawie
Kebab Kurlewna IV Śnieżka dostępny jest od 13 listopada w lokalach Kury Warzyw w Poznaniu i Warszawie. Przez pierwsze dwa tygodnie jedynie na miejscu w lokalu.
Zobacz pozostałe
Zobacz więcej Zobacz więcej Zobacz więcej06.08.2024
NOWOŚĆ! "Kur-Tu-Azja", azjatycki kebab w Kurze Warzyw16.04.2024
Sezonowa nowość! Kebab La Kura Nacha inspirowany Meksykiem.