Sezonowa nowość! Kebab La Kura Nacha inspirowany Meksykiem.

Nowa pozycja sezonowa w Kurze Warzyw dostępna jest od 17 kwietnia we wszystkich lokalach w Poznaniu i Warszawie. To kolejny kebab, który stworzyliśmy we współpracy z Arturem Skotarczykiem, szefem kuchni, który w 2023 otrzymał gwiazdkę Michelin.
Kebab La Kura Nacha – jaka jest jego receptura?
Inspiracją dla niej była kuchnia meksyku z polskim twistem, gdyż w jej wyróżnikami są:
– nasze autorskie, soczyste mięso z udek kurczaka (lub w wersji wege z Roślinną Kurą)
– chrupiące serowe nachosy Doritos
– pikantno-orzeźwiający sos porzeczka-jalapeño
– sycąca pasta z awokado
– marynowana kapusta z kolendrą
Całość tworzy autorską fuzję smaków Turcji i Meksyku z odrobiną obietnicy polskiego lata w postaci czarnej porzeczki. Kompozycja jest spójna, pełna aromatów, chrupiąca a zarazem przyjemnie delikatna dzięki miękkości wnętrza bułki, guacamole i soczystości mięsa.
Nowy kebab dostępny w Poznaniu i Warszawie
Nowy kebab dostępny jest tylko na miejscu, w lokalu. Dlatego zachęcamy Was do odwiedzin naszych lokalizacji:
Kebab Poznań: Wrocławska (Stary Rynek), Wilczak (Winogrady) i Posnania (Rataje)
Kebab Warszawa: Dąbrowskiego (Mokotów), Chmielna (Śródmieście), Duchnicka (Żoliborz).
Wraz z La Kurą Nachą do naszego menu wchodzi również lemoniada mojito, która doskonale komponuje się ze smakiem nowej pozycji sezonowej.
Zobacz pozostałe
Zobacz więcej Zobacz więcej Zobacz więcej
25.02.2025
Nowy kebab w centrum Poznania! Kura Warzyw w Starym Browarze