Sezonowa nowość! Kebab La Kura Nacha inspirowany Meksykiem.
Nowa pozycja sezonowa w Kurze Warzyw dostępna jest od 17 kwietnia we wszystkich lokalach w Poznaniu i Warszawie. To kolejny kebab, który stworzyliśmy we współpracy z Arturem Skotarczykiem, szefem kuchni, który w 2023 otrzymał gwiazdkę Michelin.
Kebab La Kura Nacha – jaka jest jego receptura?
Inspiracją dla niej była kuchnia meksyku z polskim twistem, gdyż w jej wyróżnikami są:
– nasze autorskie, soczyste mięso z udek kurczaka (lub w wersji wege z Roślinną Kurą)
– chrupiące serowe nachosy Doritos
– pikantno-orzeźwiający sos porzeczka-jalapeño
– sycąca pasta z awokado
– marynowana kapusta z kolendrą
Całość tworzy autorską fuzję smaków Turcji i Meksyku z odrobiną obietnicy polskiego lata w postaci czarnej porzeczki. Kompozycja jest spójna, pełna aromatów, chrupiąca a zarazem przyjemnie delikatna dzięki miękkości wnętrza bułki, guacamole i soczystości mięsa.
Nowy kebab dostępny w Poznaniu i Warszawie
Nowy kebab dostępny jest tylko na miejscu, w lokalu. Dlatego zachęcamy Was do odwiedzin naszych lokalizacji:
Kebab Poznań: Wrocławska (Stary Rynek), Wilczak (Winogrady) i Posnania (Rataje)
Kebab Warszawa: Dąbrowskiego (Mokotów), Chmielna (Śródmieście), Duchnicka (Żoliborz).
Wraz z La Kurą Nachą do naszego menu wchodzi również lemoniada mojito, która doskonale komponuje się ze smakiem nowej pozycji sezonowej.
Zobacz pozostałe
Zobacz więcej Zobacz więcej Zobacz więcej12.11.2024
Zimowy kebab Kurlewna IV Śnieżka06.08.2024
NOWOŚĆ! "Kur-Tu-Azja", azjatycki kebab w Kurze Warzyw