Kebab Zbaraniały

Najlepszy gdy
Lubisz intensywne smaki w kebabie i chcesz poczuć w nim Bliski Wschód
Wyróżniki
mięso baranio-wołowe - Kura Warzyw Gemüse Kebap

mięso baranio-wołowe

pasta z zielonego groszku z miętą - Kura Warzyw Gemüse Kebap

pasta z zielonego groszku z miętą

libańska pasta czosnkowa Toum - Kura Warzyw Gemüse Kebap

libańska pasta czosnkowa Toum

Spróbuj go w
przeznaczonej jemu bułce z Baranem&Bykiem - Kura Warzyw Gemüse Kebap

przeznaczonej jemu bułce z Baranem&Bykiem

Dostępność kebaba
Poznań - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Poznań

Warszawa - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Warszawa

Zbaraniały to nasza interpretacja słynnego kebaba Karadeniz ze Stambułu. To pierwszy kebab w Kurze Warzyw, w którym umieściliśmy aromatyczne mięso baranio-wołowe. W Polsce i zagranicą szukaliśmy rzemieślniczo przygotowywanego mięsa, które byłoby idealnym miksem między intensywną baraniną i szlachetną wołowiną. Udało się.

 

Baranowi&Bykowi w bułce towarzyszą grillowane warzywa, które nadają chrupkości całej kompozycji. Pomidor, papryka czerwona oraz żółta i cebula umieszczane są pod mięsem. Tłuszcz wytapiający się z mięsa kapie na warzywa nadając im niepowtarzalnego smaku. 

Podkreślone sosy są rekomendowane.
DOSTEPNY W trzech wersjach “sosowych”
<u>pasta z zielonego groszku</u> / jogurtowo-ziołowy - Kura Warzyw Gemüse Kebap

pasta z zielonego groszku / jogurtowo-ziołowy

<u>libańska pasta czosnkowa Toum</u> / sos czosnkowy - Kura Warzyw Gemüse Kebap

libańska pasta czosnkowa Toum / sos czosnkowy

<u>jalapeño średnio-ostry</u> / chili średnio-ostry / habanero ostry - Kura Warzyw Gemüse Kebap

jalapeño średnio-ostry / chili średnio-ostry / habanero ostry

Sprawdź alergeny
  • Mięsnyjesz
    Tradycyjny turecki kebap dla tych, którzy stawiają przede wszystkim na mięso. Najlepiej smakuje z libańską pastą czosnkową Toum oraz sosem chili.
  • Vege
    Vege Klasyk
    Berliński Gemüse Kebap ze smażonymi warzywami. Dostępny również w wersji z naszą Roślinną Kurą.
  • Kura Klasyk
    Berliński Gemüse Kebap z kurczakiem i smażonymi warzywami, wzorowany na recepturze Mustafa's Gemüse Kebap, uznawanego za najlepszy kebap na świecie.
  • Adana z Barana
    Tradycyjny barani Adana kebap przyrządzony na nasz sposób. Grillowany na szpadzie.
  • Orzeszkura
    Słodycz salsy mango przełamana smakiem pasty z orzechów ziemnych i ostrością sosu banana-jalapeño, czyli kebap, który rzuca wyzwanie tradycyjnym konwencjom.
  • Modro Moja
    „Polski” kebap wymyślony na nowo. Z mięsem lub Roślinną Kurą i czerwoną kapustą z orzechami ziemnymi. Najlepszy z sosem curry i jalapeño lub z sosem czosnkowym i chilli.
  • Nowość
    Kurlewna IV Śnieżka
    Zimowa kompozycja w dwóch wersjach. Z pędami sosny i śniegiem truflowym. W wersji Artura Skotarczyka, szefa kuchni z gwiazdką Michelin, z dżemem z białej cebuli i chutney’em z wędzonej śliwki. W wersji Coocharza, popularnego twórcy internetowego z dżemem z czerwonej cebuli na coli i chutney'em z żurawiny.

Wybierz lokal

Kebab Poznań Centrum, Wrocławska 20

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Poznań Winogrady, Wilczak 17

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Poznań Rataje, CH Posnania

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Mokotów, Dąbrowskiego 15A

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Śródmieście, Chmielna 13

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Żoliborz, Duchnicka 3

Zamów online Zamów online Zamów online