Kebab Zbaraniały
mięso baranio-wołowe
pasta z zielonego groszku z miętą
libańska pasta czosnkowa Toum
przeznaczonej jemu bułce z Baranem&Bykiem
Poznań
Warszawa
Zbaraniały to nasza interpretacja słynnego kebaba Karadeniz ze Stambułu. To pierwszy kebab w Kurze Warzyw, w którym umieściliśmy aromatyczne mięso baranio-wołowe. W Polsce i zagranicą szukaliśmy rzemieślniczo przygotowywanego mięsa, które byłoby idealnym miksem między intensywną baraniną i szlachetną wołowiną. Udało się.
Baranowi&Bykowi w bułce towarzyszą grillowane warzywa, które nadają chrupkości całej kompozycji. Pomidor, papryka czerwona oraz żółta i cebula umieszczane są pod mięsem. Tłuszcz wytapiający się z mięsa kapie na warzywa nadając im niepowtarzalnego smaku.
pasta z zielonego groszku / jogurtowo-ziołowy
libańska pasta czosnkowa Toum / sos czosnkowy
jalapeño średnio-ostry / chili średnio-ostry / habanero ostry