Kebab Mięsnyjesz
mięso baranio-wołowe lub z udek z kurczaka
trójkątna bułka
trójkątnej bułce z Baranem&Bykiem
Poznań
Warszawa
Mięsnyjesz nie pcha się na afisz, jest cichym bohaterem każdej Kury i Koguta, którzy lubią przewagę mięsa w kebabie. Każdy z nas zna takich zawodników, prawda? Mieliśmy konkretny cel komponując tę pozycję. W tym kebabie najważniejsza jest tradycja. Pierwsze skrzypce gra mięso, którego smak jest dominujący. Sałata, pomidor, ogórek, biała rzodkiew, cebula czerwona i hiszpańska, por, mięta, pietruszka oraz sok z cytryny są tylko uzupełnieniem, które mają nadać całości odrobinę świeżości.
Bułka. Nasza trójkątna bułka łączy wydawałoby się niemożliwe: jest idealnie chrupiąca, ale równocześnie delikatna i rozpływająca się w ustach. Kluczowe jest jej odpowiednie opieczenie i kolejność nakładania składników. Uczymy tego każdego Kebab Mastera od początku jego pracy w Kurze.
jogurtowo-ziołowy
libańska pasta czosnkowa Toum / czosnkowy / belgijski
chili średnio-ostry / habanero ostry