Nowość

Kebab Kurlewna IV Śnieżka (niedostępny)

Najlepszy gdy
Szukasz zimowych fine-diningowych wrażeń
Wyróżniki
mięso z udek kurczaka - Kura Warzyw Gemüse Kebap

mięso z udek kurczaka

marynowane pędy sosny - Kura Warzyw Gemüse Kebap

marynowane pędy sosny

śnieg truflowy - Kura Warzyw Gemüse Kebap

śnieg truflowy

by Artur Skotarczyk: chutney z wędzonych śliwek - Kura Warzyw Gemüse Kebap

by Artur Skotarczyk: chutney z wędzonych śliwek

by Artur Skotarczyk: dżem z białej cebuli - Kura Warzyw Gemüse Kebap

by Artur Skotarczyk: dżem z białej cebuli

by Coocharz: dżem z czerwonej cebuli na coli - Kura Warzyw Gemüse Kebap

by Coocharz: dżem z czerwonej cebuli na coli

by Coocharz: chutney z żurawiny - Kura Warzyw Gemüse Kebap

by Coocharz: chutney z żurawiny

Spróbuj go w
bułce berlińskiej z Kurą lub Roślinną Kurą - Kura Warzyw Gemüse Kebap

bułce berlińskiej z Kurą lub Roślinną Kurą

Dostępność kebaba
Poznań - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Poznań

Warszawa - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Warszawa

To już czwarta edycja naszego zimowego kebaba. Tym razem pracowało przy nim dwóch mistrzów w swoich kategoriach Artur Skotarczyk i Kuba Przeździecki – popularny Coocharz. Tak powstały dwie wersje Kurlewny IV Śnieżki, w których możesz się rozsmakować i porównywać.

 

W obu kompozycjach obok typowych dla kurowego kebaba składników znajdziesz elementy używane w wykwintnych, topowych restauracjach, takie jak chociażby trufle. Całość kompozycji czerpie ze smaków i zapachów świąt stąd obecność marynowanych pędów sosny.

 

Recepturę Kurlewny IV Śnieżki by Artur Skotarczyk wymyślił znany poznański szef kuchni. W 2023 i 2024 roku otrzymał gwiazdkę Michelin. Jest geniuszem, który w street food potrafi sprawnie wpleść fine-dining.

 

Tym razem Artur za cel postawił sobie odtworzenie atmosfery świątecznego kominka i którą udało się odtworzyć dzięki aromatowi chutneya ze specjalnie wędzonej śliwki. Do tego w jego propozycji znajduje się również słodki dżem z białej cebuli.

 

Wersję Kurlewny IV Śnieżki by Coocharz wymyślił popularny internetowy twórca Jakub Przeździecki. Kulinarną twórczość Kuby śledzi ponad 1 milion obserwujących, a jego filmy i przepisy zostały docenione wygraną w rankingu Influencers LIVE 2024 w kategorii Food&Cook.

 

Fantazja Coocharza na temat świąt zaowocowała dodaniem do kompozycji chutney’a z żurawiny i dżemu z czerwonej cebuli na coli.

 

MARYNOWANE PĘDY SOSNY
chrupiące, esencjonalne i pachnące zimowym lasem.
ŚNIEG TRUFLOWY
wieńczy dzieło, biel i przepych świąt w posypce, która opada na górę gotowego kebaba.
CHUTNEY Z WĘDZONYCH ŚLIWEK (by Artur Skotarczyk)
wędzone śliwki pachną zimowym kominkiem
DŻEM Z BIAŁEJ CEBULI (by Artur Skotarczyk)
odpowiada za łagodzenie ostrego sosu jalapeño i nadaje całości kompozycji słodyczy.
CHUTNEY Z ŻURAWINY (by Coocharz)
nadaje całości orzeźwiającą kwaskowość
DŻEM Z CZERWONEJ CEBULI NA COLI (by Coocharz)
dba o słodko-wytrawny wymiar kompozycji
MIĘSO
Kurlewna III Śnieżka dostępna jest w wersji z naszą soczystą Kurą lub Roślinną Kurą.
Poza tym w Kurlewnie znajdziesz również modrą kapustę z orzeszkami, świeże warzywa i sos jalapeño.
Zamów online Zamów online Zamów online