Nowość

Kebab Kurlewna IV Śnieżka

Najlepszy gdy
Szukasz zimowych fine-diningowych wrażeń
Wyróżniki
mięso z udek kurczaka - Kura Warzyw Gemüse Kebap

mięso z udek kurczaka

marynowane pędy sosny - Kura Warzyw Gemüse Kebap

marynowane pędy sosny

śnieg truflowy - Kura Warzyw Gemüse Kebap

śnieg truflowy

by Artur Skotarczyk: chutney z wędzonych śliwek - Kura Warzyw Gemüse Kebap

by Artur Skotarczyk: chutney z wędzonych śliwek

by Artur Skotarczyk: dżem z białej cebuli - Kura Warzyw Gemüse Kebap

by Artur Skotarczyk: dżem z białej cebuli

by Coocharz: dżem z czerwonej cebuli na coli - Kura Warzyw Gemüse Kebap

by Coocharz: dżem z czerwonej cebuli na coli

by Coocharz: chutney z żurawiny - Kura Warzyw Gemüse Kebap

by Coocharz: chutney z żurawiny

Spróbuj go w
bułce berlińskiej z Kurą lub Roślinną Kurą - Kura Warzyw Gemüse Kebap

bułce berlińskiej z Kurą lub Roślinną Kurą

Dostępność kebaba
Poznań - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Poznań

Warszawa - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Warszawa

To już czwarta edycja naszego zimowego kebaba. Tym razem pracowało przy nim dwóch mistrzów w swoich kategoriach Artur Skotarczyk i Kuba Przeździecki – popularny Coocharz. Tak powstały dwie wersje Kurlewny IV Śnieżki, w których możesz się rozsmakować i porównywać.

 

W obu kompozycjach obok typowych dla kurowego kebaba składników znajdziesz elementy używane w wykwintnych, topowych restauracjach, takie jak chociażby trufle. Całość kompozycji czerpie ze smaków i zapachów świąt stąd obecność marynowanych pędów sosny.

 

Recepturę Kurlewny IV Śnieżki by Artur Skotarczyk wymyślił znany poznański szef kuchni. W 2023 i 2024 roku otrzymał gwiazdkę Michelin. Jest geniuszem, który w street food potrafi sprawnie wpleść fine-dining.

 

Tym razem Artur za cel postawił sobie odtworzenie atmosfery świątecznego kominka i którą udało się odtworzyć dzięki aromatowi chutneya ze specjalnie wędzonej śliwki. Do tego w jego propozycji znajduje się również słodki dżem z białej cebuli.

 

Wersję Kurlewny IV Śnieżki by Coocharz wymyślił popularny internetowy twórca Jakub Przeździecki. Kulinarną twórczość Kuby śledzi ponad 1 milion obserwujących, a jego filmy i przepisy zostały docenione wygraną w rankingu Influencers LIVE 2024 w kategorii Food&Cook.

 

Fantazja Coocharza na temat świąt zaowocowała dodaniem do kompozycji chutney’a z żurawiny i dżemu z czerwonej cebuli na coli.

 

MARYNOWANE PĘDY SOSNY
chrupiące, esencjonalne i pachnące zimowym lasem.
ŚNIEG TRUFLOWY
wieńczy dzieło, biel i przepych świąt w posypce, która opada na górę gotowego kebaba.
CHUTNEY Z WĘDZONYCH ŚLIWEK (by Artur Skotarczyk)
wędzone śliwki pachną zimowym kominkiem
DŻEM Z BIAŁEJ CEBULI (by Artur Skotarczyk)
odpowiada za łagodzenie ostrego sosu jalapeño i nadaje całości kompozycji słodyczy.
CHUTNEY Z ŻURAWINY (by Coocharz)
nadaje całości orzeźwiającą kwaskowość
DŻEM Z CZERWONEJ CEBULI NA COLI (by Coocharz)
dba o słodko-wytrawny wymiar kompozycji
MIĘSO
Kurlewna III Śnieżka dostępna jest w wersji z naszą soczystą Kurą lub Roślinną Kurą.
Poza tym w Kurlewnie znajdziesz również modrą kapustę z orzeszkami, świeże warzywa i sos jalapeño.
Sprawdź alergeny
  • Mięsnyjesz
    Tradycyjny turecki kebap dla tych, którzy stawiają przede wszystkim na mięso. Najlepiej smakuje z libańską pastą czosnkową Toum oraz sosem chili.
  • Vege
    Vege Klasyk
    Berliński Gemüse Kebap ze smażonymi warzywami. Dostępny również w wersji z naszą Roślinną Kurą.
  • Zbaraniały
    Kebap z Baranem i Bykiem, grillowanymi warzywami, libańską pastą czosnkową Toum oraz pastą z zielonego groszku z miętą.
  • Kura Klasyk
    Berliński Gemüse Kebap z kurczakiem i smażonymi warzywami, wzorowany na recepturze Mustafa's Gemüse Kebap, uznawanego za najlepszy kebap na świecie.
  • Adana z Barana
    Tradycyjny barani Adana kebap przyrządzony na nasz sposób. Grillowany na szpadzie.
  • Orzeszkura
    Słodycz salsy mango przełamana smakiem pasty z orzechów ziemnych i ostrością sosu banana-jalapeño, czyli kebap, który rzuca wyzwanie tradycyjnym konwencjom.
  • Modro Moja
    „Polski” kebap wymyślony na nowo. Z mięsem lub Roślinną Kurą i czerwoną kapustą z orzechami ziemnymi. Najlepszy z sosem curry i jalapeño lub z sosem czosnkowym i chilli.

Wybierz lokal

Kebab Poznań Centrum, Wrocławska 20

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Poznań Winogrady, Wilczak 17

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Poznań Rataje, CH Posnania

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Mokotów, Dąbrowskiego 15A

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Śródmieście, Chmielna 13

Zamów online Zamów online Zamów online

Kebab Warszawa Żoliborz, Duchnicka 3

Zamów online Zamów online Zamów online