Kebab Adana Z Barana

Najlepszy gdy
Chcesz spróbować 100% baraniny i szukasz intensywnych mięsnych doznań
Wyróżniki
100% mięsa baraniego grillowanego na szpadzie - Kura Warzyw Gemüse Kebap

100% mięsa baraniego grillowanego na szpadzie

Spróbuj go w
lawaszu - Kura Warzyw Gemüse Kebap

lawaszu

Dostępność kebaba
Poznań - Kura Warzyw Gemüse Kebap

Poznań

Adana z Barana to realizacja naszych marzeń. W tym daniu przejmujemy całą produkcję i doprawianie mięsa. To intensywne mięso, 100% baraniny. Barana z Podhala znamy od początku. Kupujemy go całego, mielimy półtuszę: łopatkę, grzbiet, kark oraz udziec, używając do tego specjalnie dobranej grubości oczek. Przyprawiamy mięso na miejscu, używając autorskiej mieszanki przypraw.

 

Głównym bohaterem Adany z barana jest 250g mięsa zagniecionego przez Kebap Mastera na szpadzie tuż przed grillowaniem. Na szpadzie mięso smaży się precyzyjnie ustalony czas. Dopracowaliśmy go tak, aby tłuszcz topiąc się uwydatnił walory baraniny.

 

Całość uzupełnia typowo turecki zestaw dodatków: mix sałat, cebula czerwona i hiszpańska, ogórek, pomidor, biała rzodkiew, pietruszka, mięta, koperek i ser turecki idealnie podbijający charakterystyczny smak baraniny.

Podkreślone sosy są rekomendowane.
Dostępna w trzech wersjach sosowych
<u>jogurtowo-ziołowy</u> / pasta z zielonego groszku - Kura Warzyw Gemüse Kebap

jogurtowo-ziołowy / pasta z zielonego groszku

<u>libańska pasta czosnkowa Toum</u> / czosnkowy - Kura Warzyw Gemüse Kebap

libańska pasta czosnkowa Toum / czosnkowy

<u>chilli średnio-ostry</u> / habanero ostry - Kura Warzyw Gemüse Kebap

chilli średnio-ostry / habanero ostry

Zamów online Zamów online Zamów online